Король Артур
FHD 1080p
  • Дивлюсь
  • Улюблене
  • Перегляну
  • Переглянуте
6.3
10 801
5
+2525

Опис Король Артур

Атмосферне псевдоісторичне фентезі, зняте за мотивами всесвітньо відомих англійських легенд про лицарів Круглого Столу та міфічного короля Артура.
За сюжетом, у V столітті якісь сарматські найманці з іменами лицарів Круглого Столу під проводом римлянина Арторіуса-Артура захищають римські фортеці в Альбіоні-Англії від набігів войовничих пиктів. За п'ятнадцять років служби їх залишилося лише семеро, і воїнам вже дуже хочеться додому. Їм незрозуміло, що вони забули в цьому Камелоті, аж до дня, коли в в фортецю приїжджає римський єпископ і хитрістю відправляє чудову сімку на останнє завдання. Лицарі-легіонери мають доставити з території пиктів родину римського намісника з сином-вундеркіндом, майбутнім Папою Римським. Саме в цей час на Альбіон починають наступати полчища саксів...
Фільм «Король Артур» (2004) буде цікаво дивитись українською онлайн усім шанувальникам пригодницького фентезі.
Дивитися Король Артур онлайн українською в HD
Director's Cut
Онлайн Трейлер
Відгуків 5:
Залишити відгук
Написати відгук

  1. Azteck0104
    #3 Azteck0104 Троянці 11 листопада 2023 01:37
    навіть якщо це тільки легенда і просто художній фільм, він чудовий! все дуже гарно обіграно і сценарій гуд і епічні перемоги і поразки! просто ідеально!
    0
  2. Кондратюк Андрiй
    #2 Кондратюк Андрiй Рутульці 11 лютого 2023 14:38
    Перекладач ковтає шматки фраз. В оригеналі говориться, що історики називають той період не "середньовіччям" а "темним середньовіччям", що відповідає періоду розпаду західно-римської імперії та становленню перших феодальних держав у Європі.
    +2
  3. Гість Роман
    #1 Гість Роман Рутульці 17 жовтня 2021 23:43
    А чому вони кричать РАШ ?
    0
    1. В.
      #0 В. Рутульці 23 березня 2023 22:05
      Британці прибули на острів з Великої Скитії (між Дунаєм на Доном), звідти походять арії і їхньою мовою "радж" - це бик, у слов'ян - це раж (існує вираз "ввійшов у раж"), також це і "рус". Наявність биків у родині було ознакою заможності, тому в Індії і досі "раджа" - це заможна поважна людина. В час Артура там була маса слов'янських та сарматських племен (сармати - племена споріднені з слов'янами). До реччі, Артур - це наший Яр-Тур, ("тур". тоур, тавр - це також бик, але дикий); яр - буйний, молодий, потужний, з силою сонця. Коли союз слов'янських племен під назвою Кіммерійці пішов на прівдень лівим берегом Дніпра від гирла ріки Рось, де вони софрмувалися, то вони через Тамань зайшли на півострів і назвали його Таврида - там було багато таврів/турів - диких биків. Перше місто, яке вони збудували, було Росія - вочевидь в пам'ять від місцевості де вони сформувалися (басейн ріки Рось), це було 3200 - 3000 ролків тому. Серед Кіммеріційв переважали повертальники з Пенджабу. далі Кіммерійці пішли в Карпати, а звідти до острова де нині Велика Британія. Вони брити бо вони були голені, без бороди. Вони ж принесли і "to govern, governor" від Говерли, найвищої гори в Карпатах, яка конролює місцевість. У них в мові багато сдов'янських слів ("бой" - хлопець від слова бой, бій; книга у них "бук" бо кора дерева бука придатна для написання і т.д.)
      +4
      1. Azteck0104
        #-1 Azteck0104 Троянці 11 листопада 2023 01:36
        Пане! дякую за такий екскурс! дозвольте поцікавитись, де можна знайти таку інформацію? ну дуже історію люблю!
        0
Авторизація