5 сантиметрів за секунду
FHD 1080p
  • Дивлюсь
  • Улюблене
  • Перегляну
  • Переглянуте
7.6
13 456
3
+272

Опис 5 сантиметрів за секунду

Відмінна анімаційна драма про те, що прекрасну мить неможливо зупинити, тому що краса кожної миті в тому, що вона проходить. 

Сюжет складається з трьох частин, трьох епізодів з життя Такакі Тоно, і всі три частини зосереджені на цій невблаганності, на темпі життя, а він свій для кожного віку і стану.

У дитинстві час мчить, як швидкісний поїзд, нестерпно гальмуючи в відповідальний момент. Для підлітка, здається, часу немає взагалі - а є лише нескінченне очікування того, що попереду, прагнення до недосяжного, простір лихоліття між безтурботністю і періодом рішень та відповідальності. А для дорослих це проклятий час, схожий на грубий монтаж, з якого викинута більша частина подій...

Анімаційний фільм «5 сантиметрів за секунду» (2007) буде цікаво дивитись українською усім шанувальникам якісних драматичних сюжетів.

Дивитися 5 сантиметрів за секунду онлайн українською в HD
Онлайн Трейлер
Відгуки 3:
Залишити відгук
Написати відгук

  1. Павло
    #1 Павло Рутульці 22 серпня 2021 14:37
    Не зрозумів майже нічого. Можливо мені хтось пояснить в чому сенс конкретно цього аніме?
    Мій висновок, що мить не нескінченна і згодом згадуючи її ти починаєш цінувати ту мить.
    Але наскільки я зрозумів, чувак хотів дочекатися ту дівчину що є його першим коханням, а вона замутила з іншим і вийшла за нього заміж, а він депресує?
    +27
    1. Artem
      #0 Artem Рутульці 21 березня 2022 02:10
      Дякую за цей коментар. Я вже ледь не додав у свій список. Ненавиджу цю тему про страждання по колишнім XD
      +26
    2. Greed_kun
      #-1 Greed_kun Троянці 8 серпня 2022 12:44
      Це про те шо пацан в дитинстві був здатен на більше ніж в дорослому житті. Йому приємніше сидіти і себе жаліти, згадувати приємні моменти з тією дівчиною але нічого для зустрічі з нею не робити. І звісно не відпускати своє минуле. У нього були прекрасні плани на майбутнє, а він закінчивши токійський пішов працювати звичайним клерком в офіс. І якщо почитати мангу, деякі аспекти розкриваються більше. Навіть якщо він чекав ту дівчину, ОК, але у нього також була дівчина, яка до речі, його кинула коли дізналася його історію з дитинства і сказала розберусь в собі, а потім поговоримо.

      Так шо це аніме про те, як важко відпустити, сказати прощавай, залишити всередині приємні спогади і продовжувати жити далі.

      У Макото Сінкая вже після 5 см/сек і ще декількох робіт вийшло аніме "Діти, що женуться за зорями"... ось цей фільм показує важливість вчасно сказати "Прощавай"
      +32
Авторизація