Всередині великої чорнобильської гробниці
HD 720p
  • Дивлюсь
  • Улюблене
  • Перегляну
  • Переглянуте
7.6
4 231
0
+88

Опис Всередині великої чорнобильської гробниці

Неймовірно цікава документальна екскурсія унікальною спорудою - 36-тисячотонною сталевою конструкцією, що створить своєрідний мавзолей решткам четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, зруйнованої у 1986-му році в страшній катастрофі. 

Проект знайомить глядачів з командою інженерів-будівельників з різних країн світу зводять справжню мегаспоруду, мета якої – вберегти світ від можливих викидів радіоактивного пилу, який до цього часу стримує тимчасовий саркофаг, збудований лише на 30 років у 1984 році (станом на 2019 рік саркофагу виповнилося 33 роки). 

Унікальність споруди полягає в її розмірах. Cправа в тому, що рівень радіації над енергоблоком і зараз настільки високий, що побудова нового укриття безпосередньо над старим реактором просто неможлива. Інженерне рішення також фантастичне: велетенський саркофаг вищий за АЕС побудують поруч, а потім пересунуть його на станцію…

Документальний проект «Всередині великої чорнобильської гробниці» (2016) від BBC буде цікаво дивитись наживо усім хто цікавиться темою.

Дивитися Всередині великої чорнобильської гробниці онлайн українською в HD
Онлайн
Відгуків 0:
Залишити відгук
Написати відгук

Авторизація